Hello World

Vandaag (8 juni) vieren we de 25e verjaardag van PHP!

Community

De drijvende kracht achter ieder open source project is de community eromheen, en dat is bij PHP niet anders. De wereldwijde en diverse community van PHP zorgt voor ondersteuning, kennisuitwisseling en een sociaal netwerk tussen PHP ontwikkelaars. Naast de lokale PHP User Groups worden er diverse grote conferenties georganiseerd rondom PHP.

Maar vooral wordt PHP en het ecosysteem aan tools eromheen doorontwikkeld door een klein leger aan individuele open source ontwikkelaars over de hele wereld. Dankzij hen is PHP na 25 jaar uitgegroeid tot wat het vandaag is. Ibuildings bedankt iedereen die heeft meegewerkt aan PHP voor hun inzet!

Content Management en Frameworks

De enorme populariteit van PHP technologie is mede te danken aan de vele content management oplossingen die in PHP ontwikkeld zijn. Zo zijn WordPress en Drupal ontwikkeld met PHP. Maar ook Yahoo, Facebook, Tumblr en Wikipedia zijn groot geworden met PHP.

De application frameworks zoals Symfony en Laravel hebben PHP als technologie in de afgelopen 10 jaar enorm versterkt. Dankzij deze frameworks kunnen ook complexere en omvangrijke applicaties worden ontworpen en gebouwd. En als laatste is er een enorm ecosysteem ontwikkeld van geavanceerde tooling nodig voor moderne applicatieontwikkeling.

Dutch PHP Conference

Onze verbintenis met PHP en de PHP community komt samen in onze jaarlijkse Dutch PHP Conference. Ibuildings is de trotse organisator van deze succesvolle jaarlijkse PHP-conferentie die door 500+ mensen vanuit de hele wereld wordt bezocht.

Dit jaar organiseren we de 14e editie van DPC als een (gratis) online event op 25 en 26 juni 2020. Derick Rethans zal een talk geven over de toekomst van PHP en de nieuwe ontwikkelingen voor PHP 8.

Toekomst

Ibuildings is in 1999 opgericht en heeft direct PHP omarmt voor de ontwikkeling van websites en webapplicaties. Dat bleek een uitstekende keuze! PHP is samen met Ibuildings opgegroeid tot een volwassen, stabiele ontwikkeltaal voor 78%+ van alle websites en webapplicaties wereldwijd.

En de ontwikkeling van PHP gaat gestaag door: We zien uit naar PHP 8.0 die nog dit jaar zal worden uitgebracht. Vandaag in 2020 maakt PHP een vast onderdeel uit van de moderne software stack voor de ontwikkeling van mobiele web applicaties, back-end en API’s. De robuustheid en geschiktheid als ontwikkeltaal voor het web is nog altijd ongeëvenaard. Daarom zal Ibuildings blijven investeren in de PHP community en de inzet van PHP bij onze opdrachtgevers.


Meer weten?

Sander de Koeijer

We gaan graag met u in gesprek! Telefonisch, via e-mail, via een video-call of gewoon face-to-face. Bel 088 00 24000 of vul direct het formulier in:

verplicht veld

verplicht veld

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.