Monica Lous

Monica Lous
29 september 2021

De voorbereidingen zijn in volle gang, want morgen om 12 uur klinkt het startsein van de mooiste en zwaarste marathon van Nederland.
Ruim 42 kilometer hardlopen! Daar begint niemand onvoorbereid aan. Een marathon is geen kwestie van snel een sprintje trekken, maar van lange termijn opbouw.

Een marathon lijkt veel op een development traject: verdeeld in meerdere fases, met strakke voorbereiding en een ultiem doel!

Finishlijn

Dus de vraag aan onze software engineers: ‘’Hoe bereid jij je voor van start tot finish?’’ Dit resulteerde in een top vijf tips & tricks voor iedere developer en/of marathonloper:

Tip 1: Het juiste parcours volgen

Ieder development traject start met een roadmap, net als bij de marathon. Om überhaupt de finishlijn te bereiken, moet er eerst een route worden uitgestippeld. De route kan bestaan uit diverse hindernissen en obstakels. Door de route van te voren te “refinen” weet je waar je aan toe bent. En door op de juiste momenten te versnellen of juist even pas op de plaatst te nemen, geeft dit een grote voorsprong.

Tip 2: Goede voorbereiding is het halve werk

Op tijd starten met voorbereiden is van uiterst belang. Zowel op de dag zelf, als voorafgaand aan de marathon. Start met een warming-up, zodat je spieren goed ‘agile’ zijn om aan de slag te gaan. Dit zorgt voor een vliegende start en zo min mogelijk pijnpunten na afloop.

Tip 3: Start nooit op een lege maag.

Zorg voor voldoende brandstof. Goede voeding is de basis die je legt! Dit is te vergelijken met een solide applicatie architectuur. In de basis starten met kwaliteit, zodat je het zo lang mogelijk volhoudt.

Tip 4: Vallen, maar ook weer opstaan

Iedere developer in spe of startende hardloper herkent het wel: “Je blijft je verbeteren en leert steeds nieuwe dingen”. En steeds blijven bijsturen, hetzelfde geldt bij werken aan je snelheid door een heuveltraining en/of lange duurloop.

Tip 5: Succes moet gevierd worden!

Hard werken moet beloond worden. Nadat je de ‘FinishLein’ hebt bereikt, is het belangrijk om de overwinning te vieren en te proosten op het succes. Wel met water, natuurlijk.

Alle kustmarathon deelnemers, heel veel succes voor morgen!

Maar wil je ook deelnemer worden van het Ibuildings team? Check onze vacatures en ontvang je eigen Ibuildings running shirt.

Loop ze!