Joni Overbosch

Joni Overbosch
30 oktober 2018

In de afgelopen editie van Emerce (nummer 167) verscheen een mooi interview met onze jarenlange klant RTL Nieuws.

In dit interview vraagt Stichting Drupal onder andere waarom RTL Nieuws voor Drupal heeft gekozen als CMS.

“We maken ruwweg 300 publicaties per dag”, zegt adjunct hoofdredacteur van RTL Nieuws Marc Schreuder. “Met dagelijks 1,2 miljoen bezoekers alleen al op RTL Nieuws is het cruciaal dat het systeem overeind blijft, downtime is schadelijk voor ons”, aldus Marc Schreuder.

Een dergelijke website vereist derhalve kwaliteit. Niet alleen van het CMS, maar ook van de bouw. Dit is daarom de belangrijkste reden dat RTL voor Ibuildings heeft gekozen als technische partner. Bovendien helpt het dat wij bij Ibuildings Drupal Goud Partner zijn.

Zo’n 8 jaar geleden begonnen wij vanuit Ibuildings voor het eerst samen te werken met RTL. Onlangs hebben wij nog ons steentje bij kunnen dragen aan de uitrol van de recent geüpdatete RTL websites (RTL Nieuws, RTL Late Night, RTL Z en Bright).

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

RTL Nieuws houdt je de hele dag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in binnen- en buitenland, weer en verkeer. Naast het overzicht van het belangrijkste nieuws in de uitzendingen op tv, brengt RTL Nieuws via de website en apps het allerlaatste nieuws in een live nieuwsfeed met non-stop updates. Bekende merken van het toonaangevende nieuwsbedrijf zijn RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL, RTL Weer & Verkeer en Buienradar.
rtlnieuws.nl