Hello World

Hoe verliep mijn eerste maand in coronatijd bij Ibuildings?

Mijn eerste maand als Sales Executive bij Ibuildings zit er op. En wat heb ik nu al veel geleerd! Graag vertel ik je meer over mijn eerste weken. Van domeinkennis tot aan fysieke afspraken, ik heb het allemaal gedaan in mijn eerste maand.

Digitaal aangenomen

Voor het eerst in mijn carrière is het sollicitatieproces volledig digitaal verlopen. Ik kreeg via het videobellen een goed gevoel qua klik en de uitdaging die Ibuildings mij aanbiedt is precies waar ik naar op zoek ben. Alleen het tekenen van het contract ging nog ‘ouderwets’ op locatie.

Goed ingewerkt

Het onboardingsproces is uitstekend verlopen en heeft bijgedragen aan het snel en goed ingewerkt worden. Van de officemanager Angela kreeg ik direct op mijn eerste dag mijn PC, telefoon en sleutels van de bedrijfsauto aangereikt. Voordat ik echt aan de slag kon, waren er nog wat trainingen over de systemen en de werkwijze bij Ibuildings.
Ook een onderdeel van het inwerkproces is het opdoen van domeinkennis. Begrippen zoals scrum en agile werken had ik wel eerder gehoord, maar ik had dat nog nooit meegemaakt hoe dat in de praktijk werkt. Het aansluiten bij een online bijeenkomst met een klant waar de sprint wordt doorgenomen, was een leerzame ervaring en gaf mij een goed beeld over de werkwijze van Ibuildings.

Gezelligheid

Het werken bij Ibuildings is vooral heel gezellig. In de pauze kun je lekker kletsen met je collega’s terwijl je geniet van een lunch die wordt klaargezet. Daarna even buiten een rondje lopen.
Tijdens mijn tweede week werd een jubileum gevierd van collega Melvin voor zijn 12,5-jarig dienstverband. Dit is op een echt leuke manier gevierd en is er iets creatiefs verzonnen om toch digitaal allemaal samen te zijn in deze coronatijd. Met een handvol collega’s hadden we ons verzameld in de meeting room en zijn bijna alle collega’s via online video er ook bij. We hebben een pittige quiz gedaan met als thema: Eten. De quizmasters Angela en Sabine hadden goed hun best gedaan. Ik had maar 6 van de 25 vragen goed terwijl ik erg van eten houd!

Sales tijd!

Met alle opgedane domeinkennis en trainingen kan ik eindelijk aan de slag. Door de samenwerking die Ibuildings heeft met RTL Nieuws, CBS, Strukton en nog een flink aantal mooie bedrijven voor het bouwen van web- en mobiele applicaties kan ik zelfverzekerd nieuwe projecten gaan binnenhalen. In de eerste maand heb ik een aantal gave kansen gevonden voor Ibuildings. Misschien hoor je daar binnenkort meer over…

Ben je van plan een web- of mobiele applicatie te laten maken of te verbouwen? Neem dan contact op met jori@ibuildings.nl of bel 06- 57 43 07 23.