Browserstack

Het is onze missie om bedrijven en organisaties te helpen met het succesvol inzetten van moderne webtechnologie. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat we op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en tools om dit mogelijk te maken. In de contentserie ‘tools we use’ geven wij prijs welke tools we hiervoor inzetten. Daarnaast geven we onze professionele mening erover en lichten we toe hoe en waarom we deze tools inzetten.

Cross-browser testen op desktop & mobiel

Het succes van een webapplicatie valt of staat bij het gebruik ervan. Kortom: alle functionaliteiten moeten werken en de gebruikers moeten er gelijk mee uit de voeten kunnen. Om dit te bereiken, dient de webapplicatie uitvoerig getest te worden.

Bij Ibuildings gebruiken we onder andere Browserstack, om zowel technische als functionele tests uit te voeren. Zo is Browserstack geïmplementeerd in de test pipelines van verschillende projecten waar we aan werken. Naast deze technische tests is Browserstack juist ook heel geschikt voor handmatige functionele tests.

Functioneel tester

Monica Lous, onze functioneel tester gebruikt Browserstack dagelijks voor het handmatig browser- en besturingssystemen testen. ‘’Door Browserstack kan ik bijvoorbeeld eenvoudig controleren of onze software een oudere versie van iOS ondersteunt. Browserstack biedt een grote hoeveelheid browser/OS combinaties aan, zodat we uitvoerig kunnen testen.

In de video hieronder geef ik jullie een impressie van hoe het testen in Browserstack in zijn werk gaat.’’ 👇