Engineer your career

Sjaak

Sjaak Kallemein is zo’n zes weken geleden begonnen in het development team van Ibuildings. Hij heeft reeds enkele jaren ervaring opgedaan als software developer, maar nu wil hij echt de diepte in. Zijn doel is te groeien als ICT-professional. En dan zit hij bij Ibuildings natuurlijk goed.

Vanaf dag één draait hij al mee op een uitdagend project. Hij heeft een mentor en een tech coach om hem te begeleiden met het aanleren van alle nieuwe vaardigheden. “Michiel is een rustige begeleider die alles heel goed uitlegt” aldus Sjaak.

Hoe is je eerste indruk?

“Wat het meeste opvalt is dat er echt veel inhoudelijke kennis is van techniek. De meeste developers bij Ibuildings zijn dan ook al jaren in dienst en hebben al heel wat kennis opgedaan. Ze geven hun kennis ook graag door en zo leren zij van elkaar.” Sjaak is dan ook blij verrast om te merken dat iedereen uitgaat van het lerende vermogen. Er is altijd meer te leren en iedereen is daar actief mee bezig.

Hoe gaat je eerste jaar bij Ibuildings er uit zien?

Sjaak wil graag een groeien als ICT-Professional, zijn eerste jaar staat dan ook in het kader van leren, beter worden en conferenties bezoeken. “Op dit moment wil ik nog mijn kennis verbreden en verdiepen, daarna kijk ik of ik me wil gaan specialiseren.”

Is Ibuildings wat je ervan verwachtte?

“Toen ik ging solliciteren dacht ik eigenlijk dat het te hoog gegrepen zou zijn voor mij, maar vanaf het eerste contact in de sollicitatieprocedure verliep alles heel relaxed.”

Wil je nog tips meegeven aan iemand die overweegt bij Ibuildings te solliciteren?

“Ibuildings is een club waar je kan leren, dus zeker als schoolverlater of junior is dit een goede plek waar je het echte vak kan leren en toepassen.“

  • Tip 1: Als je wilt groeien en leren, neem dan die eerste stap. Niet geschoten is altijd mis.
  • Tip 2: Laat jouw voorliefde voor programmeren zien, dan komt het vast wel goed.
  • Tip 3: Wees gewoon lekker jezelf.
Bekijk de openstaande vacatures bij Ibuildings