Johan Kromhout

Iets meer dan 2 jaar geleden was Johan nog flink onder de indruk van de ‘die-hard developers’ bij Ibuildings. Hij had op dat moment dan ook niet verwacht dat hij er een van zou worden. Toch heeft hij het geprobeerd en hij ontdekt nu dat dit hem veel meer energie geeft!

“Ik kende Ibuildings wel van meet-ups. Hier straalden ze altijd al uit dat ze hele hoge kwaliteitsstandaarden hadden. Een vriend van mij was ook al werkzaam bij Ibuildings en had het hier enorm naar zijn zin. Niet verwacht dat het zo zou lopen dat ik hier ook zou werken en weer zoveel plezier uit mijn werk kon halen, maar na iets langer dan 2 jaar bij Ibuildings, kan ik echt zeggen dat ik hier goed zit!”

Hoe was je eerste ervaring toen je startte bij Ibuildings?

Mijn eerste ervaring was dat het personeel autoriteit krijgt om hun werk uit te voeren. Wat me ook meteen opviel was dat stagiaires ook meteen helemaal meedraaien. Ze krijgen dezelfde stem en dezelfde informatie. Verder zijn de kwaliteitsstandaarden die we hanteren bij Ibuildings echt van een ander niveau. Iedereen streeft naar de ‘best practice’. Hierdoor wordt je door je collega’s meteen naar een hoger niveau getild. Hiervoor heb ik al 10 jaar lang gewerkt als developer bij een ander bedrijf. Het was even aanvoelen waar ik lag qua niveau in het begin, omdat ik daar altijd via andere standaarden heb gewerkt, maar je groeit hier ontzettend snel! Daarnaast is er veel transparantie over wat er speelt in het bedrijf.

Waar zie je die transparantie in terug?

Eens in het jaar wordt bijvoorbeeld de toekomstvisie gedeeld met alle medewerkers. Dan is er ruimte voor ideeën en kritische vragen. Als er iets dwars zit kun je dit ook altijd direct kwijt. Bij Ibuildings wordt er echt gewerkt vanuit: wat heb je nodig? Initiatief vanuit de medewerkers wordt altijd gewaardeerd en er wordt ook altijd iets mee gedaan.

Hoe zou je je club met collega’s omschrijven?

Als ‘die-hard developers’. Alle neuzen staan hier dezelfde kant op en we spreken dezelfde taal. Professionaliteit staat hoog in het vaandel en iedereen is heel gedreven. We willen altijd die uitdagende opdrachten hebben; hier halen we onze energie uit! Het geeft mij heel veel rust dat alles zo goed loopt en dat je meteen op de hoogte wordt gebracht mocht er iets niet goed lopen. Je hoeft niet de ballen hoog te houden voor je collega’s. Iedereen doet zijn werk en taken goed en je kan echt op elkaar bouwen.

Hoe ziet die samenwerking er bij jullie uit?

We werken altijd in kleine groepjes en dat werkt eigenlijk heel goed! Ik kwam binnen als Senior Developer, maar we hebben ook een aantal écht goeie ervaren developers die de rol van Lead Developer vervullen. Die kun je alles vragen en ontzettend veel van leren. Dat is dan ook een van de redenen voor mij om er te komen én blijven werken. Die samenwerking bevalt mij heel erg goed.

Als jij het voor het kiezen had, wie wil jij dan als jouw nieuwe collega?

Iemand die zelf veel initiatief toont en heel graag wilt. Als je leergierig bent zit je hier echt goed. Ik denk niet dat je het snel oppikt als je niet diezelfde ‘drive’ hebt. Maargoed! Toen ik bij mijn vorige werkgever zat had ik ook niet verwacht dat ik zoveel energie uit pittige opdrachten kon halen. Gelukkig heb ik het geprobeerd!