Tjeerd Bijlsma

Onlangs ontving ik de vraag of ik een stukje wilde schrijven over hoe ik het ervaar om te werken bij Ibuildings (dit stukje dus). Ik heb daar lang over na moeten denken, niet zozeer omdat ik niets wist te bedenken, maar omdat er zoveel te bedenken was en hoe dit goed onder woorden te brengen.

Verscheidenheid aan werkzaamheden en projecten

Ik kon niets anders concluderen dan precies deze redenen: het zoveel kunnen bedenken. Voor mij is één van de belangrijkste positieve punten van het werken bij Ibuildings: de grote verscheidenheid aan werkzaamheden en projecten.
Ik ben ondertussen al heel wat jaartjes werkzaam bij Ibuildings; als groentje rechtstreeks uit school aan de slag gegaan, bij een, toen nog, relatief klein bedrijfje, en sindsdien ontzettend veel geleerd, gezien en meegemaakt. Niet alleen op technisch gebied maar ook het werken in een (nog steeds) groeiende organisatie maakt het werk erg dynamisch.
Natuurlijk gaat het er sindsdien een stuk professioneler aan toe maar een groot deel van de sfeer en mentaliteit van destijds is nog steeds aanwezig.

Voorkeur bepaalt wat je doet

Afhankelijk van je voorkeur zit je het ene moment in een paar maanden durend project een optimalisatie te doen van een zoekmachine gebaseerd op Solr, het andere moment in een on-site opdracht welke meer over werkprocessen gaat. Het moment daarop middenin het schrijven van een Technisch Ontwerp waarin een zelf bedachte architectuur wordt toegelicht. Weer een moment later sta je bij het koffie apparaat te sparren met een aantal collega’s welk design pattern daarvoor het meest geschikt is terwijl net op dat moment de afspraak voor de security audit van de week erop gepland wordt.

Mocht je dus een beetje (veel) afwisseling in je werk wel kunnen waarderen, zit je wat dat betreft goed bij Ibuildings.