Toni Van de Voorde

Een betere werkplek dan bij Ibuildings kan Lead Developer & Architect Toni zich op dit moment niet meer voorstellen. Iets meer dan 2 jaar kwam Toni redelijk onverwachts bij ons terecht, maar wat zijn we blij dat we hem nu onze collega kunnen noemen!

“Het is inderdaad wat onverwachts gebeurd dat ik bij Ibuildings terecht ben gekomen. Ik was hiervoor al 12 jaar in dienstverband waarna plots het bedrijf waar ik werkzaam was zijn werkzaamheden stopte. Tijd voor een nieuwe uitdaging dus! Mijn huidige collega’s Tom en Sander had ik al eens ontmoet op een conferentie. Via-via hoorden zij dat ik op dat moment weer klaar was voor een nieuwe uitdaging en zo ben ik eigenlijk bij Ibuildings op gesprek gegaan.”

Waar hecht jij waarde aan als het gaat om jouw werk?

“Voor mij is vooral de werksfeer en flexibiliteit belangrijk en dit vond ik helemaal terug bij Ibuildings. Verder was ik ook vooral op zoek naar een bedrijf met veel ervaring en bestaansrecht; ook dit kon ik bij Ibuildings vinden. Nu ik al 2 jaar werkzaam ben bij Ibuildings kan ik alleen maar zeggen: they deliver!
Op dit moment werk ik 2 dagen bij de klant, 2 dagen op kantoor in Brussel en 1 dag vanaf thuis. De afstand tussen de klant en het kantoor is maar 10 minuutjes en hetzelfde geldt voor de opvang van mijn kinderen. Hierdoor kan ik ze makkelijk ophalen na werk. Ook al werk ik hierdoor vaak op afstand van mijn collega’s, dit werkt ontzettend goed.”

Hoe zorg je ervoor dat je de verbinding met collega’s houdt als je op afstand werkt?

“Ibuildings was niet gewend om remote te werken. Voorheen werkten zij allemaal vanuit het kantoor in Vlissingen. Deze situatie is natuurlijk veranderd sinds wij in Brussel zijn gestart en we door de pandemie thuis moesten gaan werken. Dit gaat echter verbazend goed! Naast dat we regelmatig werkoverleg, brainstormsessies en stand-ups hebben met elkaar, ga ik ook met enige regelmaat met een collega een dagje naar Vlissingen. Tijdens de coronapandemie kreeg ook iedereen om de aantal weken een leuk borrelpakket thuisgestuurd. We spraken dan online af om een spelletje of quiz te spelen. Ibuildings doet er heel veel aan om hun medewerkers een goed gevoel te geven.

Ik heb in mijn carrière nog niet meegemaakt dat er zoveel initiatief vanuit een bedrijf kwam om goed voor haar personeel te zorgen. Deze kleine dingetjes doen het echt voor mij!”

Hoe zou je de bedrijfscultuur van Ibuildings omschrijven?

“Ibuildings is een consultancy bedrijf. Bij mijn vorige werkgever had ik al vaker met dit soort partijen te maken gehad en in mijn beleving lag de focus voor hen vaak op snelheid en een goede prijs. Ik ben heel blij dat Ibuildings een mooie middenweg heeft gevonden in kwantiteit en kwaliteit. Ze beloven niets wat ze niet kunnen leveren en het moet niet enkel functioneel zijn, maar ook toekomstperspectief hebben. Ik wil trots zijn op wat ik maak en dat ben ik hier! Het personeel deelt deze waarden en normen. Wekelijks hebben we meetings met de technische medewerkers en hier delen we wat onze technische uitdagingen zijn geweest. Zo kunnen we met elkaar meedenken en kunnen we blijven innoveren. Er wordt regelmatig naar mijn mening gevraagd over hoe ik zaken zou aanpakken, waar ik tegenaan loop of wat ik graag zou willen doen.
Ik heb in de afgelopen 2 jaar meer geleerd dan in de 5 jaar ervoor, omdat ik 3 hele verschillende projecten heb mogen uitvoeren.”

En de werkwijze van Ibuildings, hoe zit die in elkaar?

“We werken op een holacratische werkwijze. Hierin heeft iedereen zijn eigen rol en die wordt heel duidelijk bepaald. Iedereen weet precies binnen welk kader hij of zij kan werken en wat de limieten zijn van zijn of haar rol. Het kost wat tijd en inspanning, maar toen ik het eenmaal onder de knie had, kon ik er alleen maar heel positief over zijn. De communicatie is heel goed, je kunt werken vanuit korte lijntjes en je bent altijd goed op de hoogte. Hierdoor kun je efficiënt je werkzaamheden uitvoeren. Voor mij een nieuwe ervaring, maar het maakt een wereld van verschil! Naast je functie kun je ook vanuit je eigen interesse een extra rol aannemen. Zo zit ik in de organisatie van ons jaarlijkse PHP-evenement: The Dutch PHP Conference. Dit kan ook een team als ‘kadootjes en uitjes’ zijn bijvoorbeeld. Deze rollen zijn niet verplicht, maar deze mag je bij interesse op je nemen.”

Is er ook op educatief vlak ruimte voor verdere ontwikkeling binnen Ibuildings?

“Ieder jaar krijg je een pakket aan uren en een budget wat je kunt besteden aan trainingen en bijvoorbeeld het bezoeken van conferenties. Zo kun je jezelf dus verder opleiden en dit mag je zelf inplannen binnen de ruimte die je hebt buitenom je projecten. Ook heb je een jaarlijks gesprek met je Tech Coach over waar je in wilt groeien en wat je wensen en ambities zijn. Wat kan Ibuildings doen om jou nog verder te helpen en het je hier (nog meer) naar je zin te maken?
Dus als je net zoals ik erg leergierig bent, dan zit je bij Ibuildings echt goed op je plek!”