Laravel is een van de meest bekende open source PHP frameworks. Laravel is in 2011 gelanceerd met de gedachte om een framework te ontwikkelen welke eenvoudig is in gebruik, maar geavanceerdere features kan ontwikkelen. De grote voordelen van het Laravel PHP framework is dat het framework erg stabiel en betrouwbaar is. Het is daarbij ook mogelijk om features in veel minder tijd te realiseren en er wordt ook veel tooling meegeleverd om het werk van developers zo makkelijk mogelijk te maken.

PHP Laravel framework & Ibuildings

Het Laravel PHP framework is vooral populair vanwege het ecosysteem waarin vele integraties al standaard aanwezig zijn. Voorbeelden van software uit het Laravel ecosysteem die we gebruiken:

  • Horizon om queue systemen op te zetten.
  • Sail voor het opzetten van de ontwikkelomgeving.
  • Jetstream voor het bootstrappen van basis applicatie met Tailwind CSS in combinatie met een Livewire of Vue frontend.
  • Socialite voor het koppelen met externe authenticatie providers.

Het Laravel PHP framework wordt veel gebruikt om projecten op te zetten waar snel de gewenste features in neergezet kunnen worden. Dankzij de verschillende beschikbare bootstrap pakketten zijn developers niet veel tijd kwijt met het inrichten van de basis, maar kan er snel begonnen worden met het bouwen van de features.

Laravel PHP projecten

Naarmate de gewenste functionaliteit na verschillende iteraties vorm krijgt, kan ervoor worden gekozen om indien nodig bepaalde onderdelen te refactoren. In het begin, als de nadruk ligt op het bouwen van een Minimum Viable Product (MVP), is het nog niet nodig om een rigide software architectuur te hebben. De kans is tenslotte aanwezig dat nieuwe inzichten ervoor zorgen dat bepaalde features niet meer nodig zijn, of anders moeten gaan werken. Dan is het niet de bedoeling dat er al veel effort in bepaalde architecturale zaken zit, wat achteraf weer aangepast moet worden. Wanneer het project vordert en de applicatie vorm krijgt is het wel nodig om stramienen te introduceren om de code kwaliteit te bewaren. Dan kunnen we lagen in de code aanbrengen om bepaalde delen van elkaar gescheiden te houden of volgens bepaalde patronen te gaan werken. Oftewel, een architectuur aanbrengen boven op de Laravel basis.

Zo zorgen we ervoor dat de applicatie ook in de toekomst goed onderhoudbaar blijft. Vooral bij projecten waarin de exacte wensen van de klant in het begin nog niet vast staan is Laravel een goede en stabiele basis om samen met onze klanten op te ontwikkelen.

Laravel Experts

We zijn echte PHP specialisten met passie voor het ontwikkelen van proven-technology webapplicaties met gebruik van de frameworks Laravel & Symfony. Voor onder andere Groenendijk Bedrijfskleding en Volkers hebben we het Laravel PHP framework ingezet bij de ontwikkeling van de webapplicatie. Benieuwd wat wij kunnen doen voor uw PHP applicatie? Neem contact met ons op!

Wat is Laravel?

Laravel is een web framework wat ingezet kan worden als ‘kapstok’ bij het ontwikkelen van een webapplicatie. Een PHP framework kan gezien worden als een template waarmee een ontwikkelaar aan de slag kan voor het developen van diverse features. Het Laravel framework staat bekend om de mogelijkheid maatwerk aan te brengen bij grote/geavanceerde features.

Wat zijn de voordelen van Laravel?

De code van het Laravel PHP framework is van hoge kwaliteit waardoor het framework stabiel en betrouwbaar is. Daarnaast zijn er binnen het Laravel ecosysteem standaard geavanceerde features beschikbaar wat voor veel tijdsbesparing zorgt. De tooling en documentatie die meegeleverd wordt, maakt het voor de Laravel-developer ook gemakkelijker om met het Laravel PHP framework te werken.

Meer weten over Laravel voor uw organisatie?

Sander de Koeijer

We gaan graag met u in gesprek! Telefonisch, via e-mail, via een video-call of gewoon face-to-face. Bel 088 00 24000 of vul direct het formulier in:

verplicht veld

verplicht veld

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.