Mobile ontwikkelstrategie

Onze mobiele ontwikkelstrategie is gebaseerd op het simpele uitgangspunt dat de applicatie op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar moet zijn. Dit betekent dat we technologieën kiezen om dit efficiënt en kosteneffectief te realiseren. Vaak zonder de noodzaak om aparte (native) apps te hoeven ontwikkelen voor iOS en Android.

Voor elke applicatie wordt de juiste ontwikkelstrategie bepaald door vragen te beantwoorden als:

  • Wat is de doelgroep?
  • Van welke functionaliteit wordt gebruikgemaakt (bijvoorbeeld: GPS, gyroscoop, spraak, camera)?
  • Wat is de aard van de applicatie (tekst, database, grafische elementen, foto’s, augmented reality)?
  • Hoe zit de businesscase in elkaar?
  • Wat is het budget?

De moderne mobiele webbrowsers op smartphones en tablets bieden alle functies om de vertrouwende app-ervaring te bieden zonder te hoeven investeren in kostbare platformafhankelijke (native) applicaties.

Hieronder volgen een aantal technologieën die we inzetten om uw App beschikbaar te maken op zoveel mogelijk apparaten:

Progressive Web Apps (PWA’s)

Progressive Web Apps (PWA’s)

Via moderne technologieën zoals Google’s Progressive Web Apps, kunnen op basis HTML en JavaScript complete mobiele apps worden ontwikkeld. Gewoon met een installeerbaar icoon op het startscherm van je smartphone. De applicatie werkt offline, en ook zaken zoals push notificaties zijn ook gewoon beschikbaar.

Maar het belangrijkste voordeel van PWA’s voor uw gebruikers is: ze hoeven niets te installeren alvorens gebruik te maken van uw applicatie.

Het is dus niet langer nodig om potentiële gebruikers eerst te verleiden een applicatie te installeren op hun smartphone. U kunt ze simpelweg uitnodigen om de applicatie direct te gebruiken. De gebruiker kan later alsnog een icoon plaatsen via een simpele knop in de applicatie.

iOS en Android Apps met React Native

iOS en Android Apps met React Native

Een andere technologie voor het ontwikkelen van mobiele applicaties is React Native. Deze technologie levert platform specifieke (native) apps op die kunnen worden geëtaleerd in de App Stores van Google en Apple.

Het grote verschil is dat er slechts 1 mobiele applicatie hoeft te worden ontwikkeld (in JavaScript) voor beide platformen. Verder zijn de applicaties niet te onderscheiden van native applicaties geschreven in Objective-C, Swift of Java.

Mobiel op een vast fundament

Een groter contrast bestaat niet en toch zijn ze onlosmakelijk verbonden: elke mobiele applicatie is (via internet) verbonden met een back-end softwaresysteem.

Wij vinden de achterkant van een mobiele applicatie net zo belangrijk als een mooie intuïtieve gebruikerservaring aan de voorkant. De achterkant voorziet een mobiele applicatie immers van de veiligheid, schaalbaarheid, actualiteit en snelheid die nodig is om de App succesvol te laten zijn.

Ibuildings ontwerpt en bouwt deze robuuste, schaalbare geïntegreerde back-end software. Vaak niet uitsluitend voor mobiele applicaties, maar ook als API voor andere applicaties zoals websites, content management omgevingen en bedrijfsapplicaties.
Die profiteren dan allemaal van de schaalbaarheid, veiligheid en snelheid van deze robuuste back-end software infrastructuur.

Vragen over uw eigen optimale mobiele strategie?

Sander de Koeijer

We gaan graag met u in gesprek! Telefonisch, via e-mail, via een video-call of gewoon face-to-face. Bel 088 00 24000 of vul direct het formulier in:

verplicht veld

verplicht veld

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.