Cloud native development heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt en is voor veel organisaties een vast onderdeel van hun digitale strategie geworden. Dit komt omdat cloud native development diverse voordelen biedt ten opzichte van traditionele werkwijzen, zoals betere schaalbaarheid, efficiëntieverhoging en meer flexibiliteit.
Het uitgangspunt bij een cloud native applicatie is dat het optimaal gebruik maakt van de cloud. Dit geldt zowel voor de hosting als voor het development traject.

Public Cloud Providers

AWS en Microsoft Azure zijn absolute marktleiders binnen de cloudmarkt. We hebben uitgebreide ervaring en expertise opgebouwd met deze twee clouddiensten voor het ontwikkelen van webapplicaties en de hosting daarvan.

Amazon AWS

Amazon AWS

Amazon Web Services (AWS) is een clouddienst wat iedere organisatie toegang geeft tot een snelle en flexibele IT omgeving. Het beschikt over alle geavanceerde technologieën die de cloud native industrie te bieden heeft. Ibuildings levert AWS developmentdiensten met een breed scala aan cloudfuncties voor servers, opslag, netwerk, remote computing, mobiele ontwikkeling en beveiliging.
Microsoft Azure

Microsoft Azure

Microsoft Azure is een wereldwijde public cloud computing-platform wat ingezet wordt voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van applicaties. Microsoft Azure development maakt het mogelijk om internationaal te schalen door middel van het wereldwijde netwerk van de Microsoft-managed datacenters. Ibuildings richt zich op het ontwikkelen van mobile- en webapplicaties op de Azure infrastructuur.

Serverless Computing

Public cloud providers leveren servercapaciteit op een extreem flexibele wijze. Er verschijnt automatisch een compleet ingerichte server, precies wanneer dat nodig is. U hoeft zich geen zorgen te maken over de onderliggende infrastructuur en u hoeft enkel te betalen voor het daadwerkelijke gebruik: dat is Serverless Computing.

De serverless aanpak biedt dus grote voordelen. Allereerst enorme flexibiliteit door de extreme schaalbaarheid van webapplicaties. De kosten van een applicatie zijn grofweg te verdelen in de kosten van:

  • de software
  • de data
  • de infrastructuur

Vroeger was het met traditionele hosting noodzakelijk vooraf inschattingen te maken over hoe groot de database en dataverkeer ongeveer zouden worden. Bij een cloud native architectuur is dat compleet omgedraaid. U betaalt achteraf op basis van het daadwerkelijke gebruik.

Waar een traditionele dienst ‘omvalt’ bij een te hoge belasting omdat veel gebruikers dezelfde servers delen, krijgt bij serverless elke gebruiker zijn eigen server. Dit houdt in dat er sprake is van eén op één gebruik ofwel 500 servers voor 500 gelijktijdige gebruikers. Dit zorgt praktisch dus voor oneindige schaalbaarheid.

Wel met één belangrijke kanttekening: de applicatie moet hiervoor wel ontworpen zijn! Dat vereist cloud native softwareontwikkeling.

sd

Cloud native softwareontwikkeling

Moderne applicaties die met een microservices architectuur ontwikkeld zijn kunnen optimaal gebruik maken van cloud native development. Door de lage investeringkosten en het “pay-per-usage” model is cloud native interessant voor nieuwe applicaties en startende ondernemingen.

Ook voor bestaande applicaties is het voordelig gebruik te maken van de voordelen die serverless computing biedt. Door onze ruime ervaring in het toepassen van serverless computing op basis van Amazon AWS en Microsoft Azure en het refactoren van software kunnen we serverless computing inzetten in bestaande projecten.

Onze software developers zijn gespecialiseerd in het geven van gefundeerd advies over cloud native software development en het ontwikkelen van een cloud native app die past bij uw business.

Ideaal voor nieuwe applicaties

Bij nieuwe applicaties is de ontwikkeling als cloud native applicatie een serieuze overweging. Clouddiensten zijn een vast onderdeel geworden van vrijwel elke nieuwe applicatie. De winst zit in het optimaal benutten en omarmen van die technologie.

Ons advies is daarom: Ontwikkel je nieuwe applicaties als cloud native applicatie!

Wat is cloud native?

Cloud native is een wijze van ontwerpen, ontwikkelen en beheren van applicaties met als uitgangspunt het optimaal gebruik maken van de cloud, zowel voor hosting als voor het development traject. Vanuit de techniek gezien is Cloud Native een methode om containerized en dynamically orchestrated applicaties te ontwikkelen.

Wat zijn de voordelen van cloud native development?

Cloud native development is een zeer efficiënte en snelle manier om applicaties te ontwikkelen in tegenstelling tot de traditionele werkwijzen. Daarnaast is cloud native development risicoverlagend voor organisaties. Het kan hoge piekmomenten aan, omdat iedere gebruiker een eigen server heeft, wat neerkomt op oneindige schaalbaarheid van een applicatie.

Interesse in cloud native ontwikkeling?

Sander de Koeijer

We gaan graag met u in gesprek! Telefonisch, via e-mail, via een video-call of gewoon face-to-face. Bel 088 00 24000 of vul direct het formulier in:

verplicht veld

verplicht veld

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.