Nadat het concept voor een nieuwe website of webapplicatie is uitgewerkt, wordt het tijd voor het ontwikkelen van het 'echte' product.

Maar wat zijn de vervolgstappen? Zijn alle onderdelen wel duidelijk? En hoe past het idee in het groter geheel? Door het opstellen van een software-architectuur worden bovenstaande vragen beantwoord en kunnen er betere strategische keuzes gemaakt worden.

Software-architectuur bouwplan

Software-architectuur is een van de belangrijkste onderdelen van software ontwikkeling en bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van de (web)applicatie. Het is letterlijk het fundament voor uw online business en ambities. Onze software-architecten bepalen op basis van een architectuur sessie samen met u hoe het bouwplan eruit moet gaan zien.

Natuurlijk verschilt het per project hoe de software-architectuur vorm wordt gegeven, maar er zijn ook een aantal standaard richtlijnen welke wij in ieder ontwerp meenemen:

  • De software is zo flexibel mogelijk inzetbaar, zodat er gemakkelijk uitbreidingen kunnen worden doorgevoerd op lange termijn.
  • De software is onderhoudbaar en stabiel, zodat refactoring van de applicatie kan plaatsvinden en bugs eenvoudiger kunnen worden opgelost. Hierdoor krijgt u dus niet te maken met langere ontwikkeltijd of een instabiele applicatie.
  • De performance van de applicatie gaat niet achteruit na oplevering van het project, maar behoudt zijn snelheid ondanks doorontwikkeling & onderhoud wat gepleegd wordt. Zo voorkomen we een langzame applicatie voor uw eindgebruikers.

Ervaren software-architecten

Een goede software-architectuur is van essentieel belang voor het slagen van een development traject. De database-inrichting, het structureren van de applicatie in verschillende lagen en het bepalen van de ontwikkelrichting zorgen in de basis al voor de kwaliteit van het online product. Daarom is het noodzakelijk dat een software-architect met verstand van zaken hier naar kijkt.

Onze software-architecten ontwerpen en implementeren de juiste architectuur voor uw project of adviseren uw ontwikkelteam bij de start van een nieuw ontwikkelproject. Ook voor bestaande applicaties voorzien wij in advies middels onze applicatie architectuur audit, zodat de ontwikkeling binnen uw bedrijf door kan (blijven) gaan. Met ruim 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van bedrijfskritische weboplossingen, hebben we alle expertise in huis voor het opzetten van toekomstbestendige software architecturen. We hebben dit gedaan voor Shapeways, The Content Exchange en diverse andere projecten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw online product te bespreken.

FAQ: Wat is een software-architectuur?

Software architectuur is het in kaart brengen van de verschillende applicaties en software onderdelen, maar ook de samenhang hiertussen. Een soort van bouwplan voor uw website, (cloud)-platform of IT landschap, waarbij er rekening wordt gehouden met alle (organisatorische en/of technische) beperkingen en de gestelde eisen (performance, security en meer). FAQ: Wat maakt software architectuur zo belangrijk? Door het opstellen van een software-architectuur aan het begin van een 'bouwproject' worden teleurstellingen voorkomen. Denk hierbij aan:

  • Een instabiele en langzame applicatie.
  • Langere doorlooptijd, door een afhankelijkheid met een 'extern' development team.
  • Geen mogelijkheid om specifieke data uit een extern systeem op te vragen.
  • Platform voldoet na oplevering niet aan de gestelde beveiligingseisen.

Het opstellen van een gedegen en goed doordachte software-architectuur voorkomt dergelijke issues en zorgt voor een toekomstvaste applicatie.

Wat is een software-architectuur?

Software architectuur is het in kaart brengen van de verschillende applicaties en software onderdelen, maar ook de samenhang hiertussen. Een soort van bouwplan voor uw website, (cloud)-platform of IT landschap, waarbij er rekening wordt gehouden met alle (organisatorische en/of technische) beperkingen en de gestelde eisen (performance, security en meer).

Wat maakt software architectuur zo belangrijk?

Door het opstellen van een software-architectuur aan het begin van een bouwproject worden teleurstellingen voorkomen. Denk hierbij aan: een instabiele en langzame applicatie, langere doorlooptijd, door een afhankelijkheid met een (extern) development team en platform voldoet na oplevering niet aan de gestelde beveiligingseisen. Het opstellen van een gedegen en goed doordachte software-architectuur voorkomt dergelijke issues en zorgt voor een toekomstvaste applicatie.

Meer weten?

Sander de Koeijer

We gaan graag met u in gesprek! Telefonisch, via e-mail, via een video-call of gewoon face-to-face. Bel 088 00 24000 of vul direct het formulier in:

verplicht veld

verplicht veld

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.