De wereld heeft een toekomst gekozen en die is ‘mobile-first’. De technologie verschuift van desktops naar mobiele telefoons en ook de voorkeuren van mensen verschuiven mee. Alles is nu toegankelijk via de smartphone-apps. Voor elke ambitieuze onderneming is een mobiele strategie een onlosmakelijk deel van de marktstrategie.

Een mobiele app laten maken is een ideale manier om uw producten en diensten aan te bieden, met 24x7 beschikbaarheid. Een app geeft bovendien een geweldige gebruikerservaring in aanvulling op uw website of webapplicatie.

Een app laten ontwikkelen is een proces waarbij ontwerp en UX design een zeer belangrijke rol speelt. Door een goed uitgedacht design voor uw app, garandeert u uw doelgroep een optimale gebruikservaring.

Het team van Ibuildings heeft Android en iOS App ontwikkelaars die een uitstekende mobiele applicaties kunnen maken dat perfect aansluit bij uw businessmodel!

Ontwikkeltraject Mobiele Apps

Een mobile app laten ontwikkelen is een proces waar verschillende facetten bij komen kijken. Van app idee en de verdere conceptualisatie tot de uiteindelijke release in de app stores. Wij volgen hiervoor een goed gedefinieerd proces en projectmanagement raamwerk.

Dit zijn de 4 onderdelen die nodig zijn om een app te laten maken:

Onderzoek en planning

Aan welke ontwikkeltijd moet je denken bij de realisatie van een mobiele app? En wat kost een app onderaan de streep precies? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, starten we met een onderzoek waarin we alle functionaliteiten en processen inventariseren die de mobiele app moet ondersteunen. Vervolgens maken een we concreet plan, waarin de ontwikkeltijd en het ontwikkelbudget duidelijk worden. Uiteraard volledig afgestemd op uw wensen en doelstellingen.

Ontwerpen en wire-framing

Elke functionaliteit wordt gevisualiseerd in een klikbaar wireframe model. Dit geeft een goed beeld van de uiteindelijke navigatiestructuur, de schermen en de samenhang van functionaliteiten in de app. Samen met u ontwerpen we de gehele applicatie dus eerst ‘op papier’.

Technische ontwikkeling

Tijdens de technische realisatie gaan we de app ontwikkelen. Op basis van ingedeelde sprints leveren we iedere iteratie een deel van de mobiele app op. De app wordt gemaakt voor Apple’s iOS en Android smartphones (en/of tablets).

Lancering en beheer

Na de voltooiing van het project wordt de app vrijgegeven in de app stores en wordt de app bijgewerkt wanneer nodig. Zo blijft de mobiele app veilig, betrouwbaar en up-to-date voor uw eindgebruikers.

Apple iOS & Android Apps

Er zijn diverse mogelijkheden om mobiele applicaties te ontwikkelen. Hieronder volgen een aantal technologieën die we inzetten om uw app beschikbaar te maken op zoveel mogelijk apparaten:

Progressive Web Apps (PWA’s)

Progressive Web Apps (PWA’s)

Via moderne technologieën zoals Google’s Progressive Web Apps, kunnen op basis HTML en JavaScript complete mobiele apps worden ontwikkeld. Gewoon met een installeerbaar icoon op het startscherm van je smartphone. De applicatie werkt offline, en ook zaken zoals push notificaties zijn ook gewoon beschikbaar.

Maar het belangrijkste voordeel van PWA’s voor uw gebruikers is: ze hoeven niets te installeren alvorens gebruik te maken van uw applicatie.

Het is dus niet langer nodig om potentiële gebruikers eerst te verleiden een applicatie te installeren op hun smartphone. U kunt ze simpelweg uitnodigen om de applicatie direct te gebruiken. De gebruiker kan later alsnog een icoon plaatsen via een simpele knop in de applicatie.

iOS en Android Apps met React Native

iOS en Android Apps met React Native

Een andere technologie voor het ontwikkelen van mobiele applicaties is React Native. Deze technologie levert platform specifieke (native) apps op die kunnen worden geëtaleerd in de App Stores van Google en Apple.

Het grote verschil is dat er slechts 1 mobiele applicatie hoeft te worden ontwikkeld (in JavaScript) voor beide platformen. Verder zijn de applicaties niet te onderscheiden van native applicaties geschreven in Objective-C, Swift of Java.

Welke ontwikkelmethode het beste past bij uw vraagstuk, is afhankelijk van diverse factoren. Door onze ruime ervaring op het gebied van mobiele app ontwikkeling, helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw business.

Mobiele app laten ontwikkelen?

Ben je opzoek naar een partner die jou van A tot Z kan helpen bij het maken van een app op maat? Ibuildings is een app ontwikkelaar met ruime ervaring in het ontwikkelen van robuuste (mobiele) applicaties.

Wat kost de ontwikkeling van een mobiele app?

Om deze vragen te kunnen beantwoorden, starten we met een onderzoek waarin we alle functionaliteiten en processen inventariseren die de mobiele app moet ondersteunen. Vervolgens maken een we concreet plan, waarin de ontwikkeltijd en het ontwikkelbudget duidelijk worden.

Welke soorten apps kunnen worden gebouwd?

Er kan apart voor iOS en voor Android een mobile app ontwikkeld worden (ook wel native app genoemd). Het is ook mogelijk om platformonafhankelijk te ontwikkelen, hierbij maken we gebruik van React Native technologie. Zo kan er zowel voor iOS als voor Android worden ontwikkeld aan de hand van een gedeelde codebase. Naast het installeren van een app op een smartphone of tablet is er ook de optie dat u een mobiele web app laat ontwikkelen, welke als URL te benaderen is.

Meer weten?

Sander de Koeijer

We gaan graag met u in gesprek! Telefonisch, via e-mail, via een video-call of gewoon face-to-face. Bel 088 00 24000 of vul direct het formulier in:

verplicht veld

verplicht veld

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.