Om een website of webapplicatie beschikbaar te maken op het internet is hosting nodig. In feite is webhosting niets meer dan ruimte voor het opslaan en draaien van de inhoud van uw webapplicatie of website. Hosting is een van de zaken die bijdraagt aan een stabiele en veilige fundering van bijvoorbeeld uw Drupal website. U wilt natuurlijk niet dat uw website of webapplicatie gehackt wordt of te maken krijgt met performance issues. Stabiele hosting legt hierin de basis.

Hostingoplossingen

Cloud Hosting

Bij Ibuildings maken we gebruik van een cloud infrastructuur, welke uitgebouwd is tot een robuust en schaalbaar platform. Dankzij grote ontwikkelingen op het gebied van hosting, adviseren we bij nieuwe applicaties gebruik te maken van deze flexibele omgeving.

Maatwerk hosting

Complexe of omvangrijke applicaties vereisen vaak een maatwerkoplossing om zo de betrouwbaarheid en optimale performance te kunnen garanderen.
We hebben veel ervaring met het selecteren en aansturen van hostingleveranciers (voor shared hosting, VPS hosting of dedicated servers). Zo realiseren en beheersen we samen het hostingpakket die u nodig hebt.

Bestaande hostingoplossing

Indien uw website of webapplicatie reeds is ondergebracht bij een andere hostingleverancier, is het ook prima mogelijk om samen te werken met uw bestaande hostingleverancier. Makkelijk en vertrouwd!

Hosting bij Ibuildings

Met onze uitgebreide technische kennis over software ontwikkeling, weten we de juiste adviezen voor uw eigen website of applicatie uit te brengen.
We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van zowel onze software als ons cloud platform. Om deze reden hebben wij een robuust en schaalbaar platform gerealiseerd gebaseerd op open source componenten. We ondersteunen zowel website hosting (Drupal hosting) als applicatie hosting of het hosten van back-ends voor mobiele applicaties.
Daarnaast onderhouden en monitoren we een technische oplossing om ervoor te zorgen dat belangrijke IT-systemen meteen weer operationeel zijn in het geval van calamiteiten (ook wel recovery strategy genoemd). Zo garanderen we de beste webhosting aan onze klanten.

Waarom is stabiele hosting belangrijk?

Hosting is een van de onderdelen voor een stabiele fundering van uw website of webapplicatie. Om ervoor te zorgen dat betrouwbaarheid, stabiliteit, veiligheid en performance worden geborgd, is het van belang het juiste hostingpakket samen te stellen. Stabiele hosting zorgt daarnaast voor hogere posities in de zoekmachines, omdat de snelheid en stabiliteit invloed heeft op de zoekresultaten. Daarnaast worden er dagelijkse back-ups gemaakt, zodat uw webapplicatie of website in het geval van calamiteiten niet verloren gaat.

Welke hosting oplossingen zijn er?

Hosting is er in verschillende soorten en maten, afgestemd op een specifieke weboplossing. Vaak wordt het verschil tussen shared hosting en dedicated hosting beschreven. Bij shared hosting worden meerdere website op een specifieke server ondergebracht en bij dedicated hosting wordt een weboplossing per server gehanteerd (ook wel dedicated server genoemd). Daarnaast is er VPS hosting (Virtual Private Server), wat inhoudt dat een fysieke server opgesplitst wordt in meerdere servers. Op dit moment zijn (open source) serverless architecturen erg populair, omdat deze het mogelijk maakt om 100% de focus te leggen op de ontwikkeling van de business requirements. Daarbij houdt het rekening met het beheren van servers en uitbreiding/scaling.

Meer weten?

Sander de Koeijer

We gaan graag met u in gesprek! Telefonisch, via e-mail, via een video-call of gewoon face-to-face. Bel 088 00 24000 of vul direct het formulier in:

verplicht veld

verplicht veld

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.