Public Cloud Platformen

We hebben expertise en ervaring opgebouwd met de 3 grootste cloud providers bij het ontwikkelen en hosten van webapplicaties:

Amazon Web Services Logo

Amazon Web Services

Azure Logo

Microsoft
Azure

Google Cloud Logo

Google
Cloud

Serverless Computing

Public cloud providers leveren servercapaciteit in een extreem flexibele wijze: Er verschijnt een compleet ingerichte server precies wanneer hij nodig is: geen milliseconde eerder of langer dan dat hij nodig is. Dat is Serverless Computing.

De serverless aanpak biedt grote voordelen. Allereerst grote flexibiliteit door de extreme schaalbaarheid van webapplicaties. De kosten van een applicatie zijn grofweg te verdelen in de kosten van:

  • de software
  • de data
  • de infrastructuur

Vroeger moest je met traditionele hosting vooraf inschatten hoe groot je database en dataverkeer ongeveer zouden worden. In het serverless model is dat compleet omgedraaid. Je betaalt achteraf op basis van je daadwerkelijke gebruik.
En waar een traditionele dienst ‘omvalt’ bij een te hoge belasting omdat veel gebruikers dezelfde servers delen, krijgt bij serverless elke gebruiker even zijn eigen server. Eén bij één gebruiker en 500 servers voor 500 gelijktijdige gebruikers.
Dat zorgt voor praktisch oneindige schaalbaarheid. Wel met één belangrijke kanttekening: je applicatie moet hiervoor wel ontworpen zijn! Dat vereist cloud native softwareontwikkeling.

Cloud native softwareontwikkeling

Om serverless computing te benutten, moeten applicaties op een bepaalde manier ontworpen en ontwikkeld zijn. Bestaande applicaties ombouwen is lastig en tijdrovend. En vaak helemaal niet mogelijk.

Bij nieuwe applicaties is de ontwikkeling als cloud native applicatie echter een serieuze overweging. Clouddiensten zijn een vast onderdeel geworden van vrijwel elke nieuwe applicatie. De winst zit in het optimaal benutten en omarmen van die technologie.

Ons advies is daarom: Ontwikkel je nieuwe applicaties als cloud native applicatie.

Interesse in cloud native ontwikkeling?

We gaan graag met u in gesprek! Telefonisch of in een videogesprek. Bel 088 00 24000 of vul direct het formulier in:

Verplicht veld

Verplicht veld

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.