Beaureale Investments
Beaureale Investments, gevestigd in Goes en Parijs, is een Nederlands/Franse fondsenbouwer en -beheerder in gerenommeerd recreatief vastgoed, zoals de recreatieparken van Center Parcs. Het managementteam van Beaureale Investments is gezamenlijk meer dan 50 jaar succesvol actief op het hoogste niveau in de toeristische branche in Frankrijk, België, Nederland en Duitsland.
Beaureale Investments

Beaureale richt zijn blik op de toekomst. Dat geldt voor de rendementen die hun investeerders mogen verwachten, maar zeker ook voor de manier waarop klanten investeringsproducten kopen en beheren. Dat gebeurt online, via het investeringsplatform My Beaureale. Eén selfserviceplek waar klanten alle informatie real-time bij elkaar hebben. “Het gemak van een webwinkel met de waterdichte beveiliging die de financiële markt vereist”, zegt investmentmanager en directeur bij Beaureale Administration B.V., Gijs van de Velde.

Gijs van de Velde is overtuigd voorstander van onlinetechnologie voor financiële producten. Het spreekt dan ook voor zich dat het nieuwe investeringsplatform van Beaureale digitaal moest zijn. “Online heeft de toekomst. Je ziet het volop in de aandelenhandel, maar ook bij traditionele banken die steeds meer transacties digitaal afhandelen. Vroeger had je veel papierwerk in de vorm van contracten, achtergrondonderzoeken, verslagen. Tegenwoordig kan het merendeel hiervan online. Klanten profiteren van het gemak van selfservice; aanbieders van de efficiëntieslag in hun bedrijfsvoering.”

Geen IT-expert

Via een referentie door een bekende kwam Gijs bij Ibuildings terecht voor wat een succesvolle Zeeuwse samenwerking zou worden. “Ik ben geen IT-expert. Daarom zocht ik een partij op wie ik kon vertrouwen voor de ontwikkeling van een veilig en betrouwbaar platform dat voldoet aan alle financiële wet- en regelgeving waar we aan gebonden zijn. Twee dingen stonden daarbij voorop. Een uitstekende kwaliteit van het platform en een snelle reactie bij vragen. Een ontwikkelaar vlakbij in Vlissingen was een prettige bijkomstigheid.”

Vertrouwen

De ISO9001- en ISO27001-certificeringen van Ibuildings bevestigden alvast de eerste positieve indruk die Gijs van de Velde had. “Een garantie dat je voldoet aan de standaarden voor kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging. En verder liep vanaf het begin alles al goed. De communicatie, de kennis en expertise die Ibuildings liet zien, de uitwerking van het projectplan. Dat gaf al vertrouwen, maar de kracht van Ibuildings bleek zeker uit hun procesaanpak daarna, gebaseerd op agile-scrum met korte, tweeweekse sprints. In twintig weken was het My Beaureale platform live, inclusief verschillende koppelingen naar externe softwarepartijen.”

Softwarekoppelingen naar DataChecker en DocuSign

Hoe zit het platform in elkaar? Als nieuwe investeerder maak je een account aan op My Beaureale. Je voert je persoons- en bankgegevens in, waarna een koppeling met de software van DataChecker direct de identiteit checkt en verifieert. Dat is een belangrijke stap vanuit de huidige regelgeving voor terrorismebestrijding en witwassen. Is alles in orde, dan koop je als nieuwe klant vervolgens de vastgoedparticipaties die je wilt, net zo eenvoudig als in een webwinkel. Met één klik op de bestelknop en een koppeling naar DocuSign komt het online contract met elektronische handtekening tot stand en ben je investeerder in een fonds van Beaureale.

Softwarekoppeling naar Exact Software

De koppelingen naar DataChecker en DocuSign bieden veel gemak aan de klant, maar nemen ook de fondsbeheerder zelf veel (voor)werk uit handen. Dat laatste geldt ook voor de koppeling met Exact, de administratieomgeving waarin Beaureale zijn fondsen beheert. Deze koppeling zorgt dat facturen en overzichten over betalingen en rendementsuitkering automatisch zichtbaar zijn op het platform voor de klant. Net als de jaaroverzichten, die op hun beurt weer kunnen worden gedeeld met het accountantskantoor van de klant.

In vijf minuten geregeld

Gijs van de Velde en zijn projectteam hadden duidelijk voor ogen hoe het platform moest werken. “In de dagelijkse stand-ups met Ibuildings stuurden we eventueel bij, maar dat waren vooral kleine aanpassingen en voortschrijdend inzicht. Het fundament bleef overeind. Ik ben heel tevreden. Over de communicatie, de follow-up en zeker ook over de bereikbaarheid van Ibuildings. Als ik de projectmanager bel, heb ik vrijwel direct antwoord. Zo werk ik zelf ook het liefst: meteen oplossen en weer door.”

Hoge klanttevredenheidsscore

Naast veiligheid en betrouwbaarheid, zijn gemak, eenvoud en inzicht goede graadmeters voor de kwaliteit van het platform. “De gebruiksvriendelijkheid van My Beaureale is hoog. Het merendeel van de huidige gebruikers is ouder dan 60 en soms nog wat terughoudend om dit soort financiële transacties online te doen. Toch ervaart 75-80% van hen het platform als zeer positief. Dat zegt wel wat. Die tevredenheid delen wij met onze klanten. We handelen heel eenvoudig en veilig al onze wet- en regelgevingstappen af en hebben alle informatie die we als beheerder nodig hebben direct voorhanden.”

Het verschil

Op de vraag waarin Ibuildings het verschil maakt, is Gijs van de Velde heel duidelijk. “Dat is als eerste in de kwaliteit van hun product: het platform staat als een huis. Met als directe tweede de samenwerking en hun snelheid van handelen. Als ik nu bel, is het bij wijze van spreken morgen geregeld. Ik denk dat er geen enkele partij in de IT-markt is die dat waarmaakt.”


De techniek

Naast het visuele deel, zichtbaar voor de klant, bestaat het platform uit een beheeromgeving en een “onzichtbaar” deel. Een groot deel van de functionaliteit en data wordt nl. asynchroon verwerkt waardoor een klant niet (lang) hoeft te wachten op een response of een transactie daadwerkelijk gelukt is of dat de koppeling met Exact bijv. succesvol is verlopen.

De beheeromgeving biedt voor Beaureale m.n. de mogelijkheid om de eigenschappen van de verschillende fondsen te beheren. Voor het gehele platform wordt gebruik gemaakt van het Symfony PHP framework waarbij, voor het asynchrone deel, het Messenger component een belangrijk aandeel heeft.