Development Strategie

Met de uitzondering van greenfield startups zien we een breed landschap van bestaande webapplicaties, die door de jaren heen zijn ontwikkeld. Deze lopen vaak achter op de veranderende eisen die de eigen business stelt. En de eisen van de nieuwe generatie gebruikers die met moderne mobiele devices een snellere, intuïtieve en gebruiksvriendelijke applicatie verwachten.

Van oud naar nieuw, maar hoe?

De weg van oud naar nieuw is echter een van de grootste uitdagingen voor elke organisatie die geconfronteerd wordt met legacy maatwerk applicaties. Ibuildings heeft hiervoor door de jaren heen succesvolle ontwikkelings- en migratiestrategieën ontwikkeld.
Wij helpen organisaties met het bepalen van de juiste strategie tot en met de complete uitvoering van ontwikkelings- en migratietrajecten. Via een transparant, no nonsense proces voegen wij ervaring, expertise en executiekracht toe om samen door de zure appel te bijten.

Applicatie Audits

Wij helpen bedrijven en organisaties met diepgaande architectuur, performance en security audits van hun webapplicaties. Als iets niet goed zit of beter kan, doen wij concrete aanbevelingen. En indien gewenst helpen wij mee met implementeren of coachen van developers die ermee aan de slag gaan.

Performance Audit

Met een performance audit analyseren wij bottlenecks en geven praktische en pragmatische aanbevelingen om de huidige applicatie aan te passen, om zo maximale prestaties te leveren.
Dit doen we voor zowel back-end API’s, databases, koppelingen met (langzame) externe systemen en Apache/NGINX optimalisatie. Maar ook voor front-end interfaces zoals: SPA’s, caching mechanismen, HTTP/CSS/JS optimalisatie.

Architectuur Audit

Een architectuur audit is gericht op het analyseren van de onderhoudbaarheid, kwaliteit en geschiktheid van een applicatie, ten opzichte van uw huidige en toekomstige verwachtingen.
Wij analyseren de overall architectuur van de applicatie: het data-model, het object-model en de bestanden-structuur. Wordt het framework optimaal ingezet? We evalueren de implementatie van de toegepaste design-patterns (zoals MVC) en zetten alles af tegen de eisen die van buitenaf aan de applicatie gesteld worden. Dit levert cruciaal inzicht op in de toekomstvastheid van de applicatie en geeft een glasheldere richting aan de doorontwikkeling.

Security Audit

Onze security audits zijn erop gericht om ontwikkelteams op een praktische en pragmatische manier actuele problemen te laten oplossen.
Daarnaast - en vaak veel belangrijker - brengen we kennis en inzicht over wat wij noemen ‘het security denken’. Essentieel voor elke ontwikkelaar om ook na een security audit de applicatie op een veilige manier uit te breiden of aan te passen.

Security Consultancy

Er is een groeiende behoefte aan aantoonbaar betrouwbare digitale communicatie op internet. Wetgeving en richtlijnen verplichten organisaties om voldoende beschermende maatregelen te nemen tegen datalekken. Ook onderling stellen organisaties eisen aan het beveiligingsniveau van online communicatie en opslag.

Voor elke organisatie die online diensten aanbiedt of online communiceert met klanten, is betrouwbaarheid en veiligheid van wezenlijk belang en vraagt om voortdurende zorg.

Software waarop je moet kunnen vertrouwen

Ibuildings beschikt over diepgaande expertise op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid. We kunnen u helpen met het maken van de juiste keuzes en het nemen van de juiste security maatregelen. Om uiteindelijk met vertrouwen uw software zelf te gebruiken en aan te bieden aan uw klanten, die weer op u vertrouwen.

Security voor maatwerkapplicaties is ook maatwerk. Hieronder een greep uit de vraagstukken waar onze experts zich mee bezighouden voor onze opdrachtgevers:

  • Webapplicatie security audits
  • Secure webdevelopment consultancy en training
  • Webapplicatie security monitoring
  • Identificatie, authenticatie en autorisatie implementaties (zoals SAML2)
  • Encryptie implementaties (zoals PKI implementaties)

AVG

Bedrijven en organisaties moeten voldoen aan steeds strengere eisen op het gebied van de verwerking van persoonsgegevens. De nieuwe AVG (de Nederlandse invulling van de Europese GDPR) vraagt aanpassingen aan de organisatorische processen, maar ook aan de gebruikte software.

Ibuildings helpt u om uw bestaande of nieuwe maatwerk webapplicaties te laten aansluiten aan de nieuwe eisen op het gebied van de verwerking van persoonsgegevens.

Meer weten?

We gaan graag met u in gesprek! Telefonisch, via e-mail of met een veilige video-call. Bel 088 00 24000 of vul direct het formulier in:

verplicht veld

verplicht veld

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.