Software doorontwikkelen

Een website, mobiele app of applicatie die niet doorontwikkeld wordt, verouderd naar verloop van tijd. Dit brengt risico’s met zich mee, zoals beveiligingslekken, traagheid of instabiliteit van uw applicatie. Stilstaan betekent achteruitgang en daarom is doorontwikkeling van uw webapplicatie of website van essentieel belang voor het soepel laten verlopen van uw bedrijfsprocessen.

Ibuildings is een ervaren app ontwikkelaar en het doorontwikkelen van bestaande applicaties is een van onze specialiteiten. Ook wanneer de applicatie door een andere leverancier is ontwikkeld, kunnen wij deze verbeteren en onderhouden, met als doel een toekomstvaste app ontwikkelen voor uw business.

Waarom uw app doorontwikkelen belangrijk is:

Doorontwikkelen is belangrijk om uw weboplossing technisch op orde te houden. Daarnaast kunnen er ook nieuwe features gewenst zijn uw app gebruiksvriendelijk en relevant te houden voor uw doelgroep. Een aantal grote voordelen van het doorontwikkelen van uw app zijn:

  • U bespaart op de lange termijn op tijd en onderhoudskosten, omdat kleine updates en grotere upgrades tijdig worden doorgevoerd (zoals security updates of een CMS upgrade naar Drupal 9).
  • De app of website gaat langer mee en hoeft dus minder snel vernieuwd te worden.
  • Door het toevoegen van nieuwe functionaliteit kunt u uw doelgroep blijven bedienen.

Het doorontwikkelingsproces

De eerste stap van het doorontwikkelingsproces bestaat uit een uitgebreide intake. We analyseren de applicatie op technisch gebied en gaan met u in gesprek over uw wensen en doelstellingen ten aanzien van de applicatie. U krijgt op basis van deze analyses uitgebreid feedback over de manier waarop uw digitale product kan worden verbeterd. Vervolgens maken we samen afspraken over de doorontwikkeling en het onderhoud wat uitgevoerd moet worden om uw applicatie up to date te houden.

Doorontwikkelen of nieuwbouw

Uit ervaring weten we dat bedrijven en organisaties vaak worstelen met de vraag of hun applicatie doorontwikkeld moet worden of dat het beter is om een nieuwe applicatie te laten ontwikkelen. Indien de bestaande app te gedateerd is of een andere aanpak vereist, kan het een verstandige keuze zijn om uw applicatie te laten vernieuwen. Toch zijn er vaak voldoende mogelijkheden om een app door te ontwikkelen tot een succesvolle app voor uw doelgroep. We adviseren hierin over het juist inzetten van technologie en voorzien u van een passend voorstel voor uw situatie.

Ervaring & expertise

Ibuildings beschikt over ervaren software engineers welke in staat zijn om verbeterpunten aan te dragen op het gebied van performance, security, usability en technologie. We werken via een transparant, no nonsense proces, zodat het gehele traject voor u inzichtelijk is. U kunt bij ons terecht voor diverse vraagstukken met betrekking tot bestaande applicaties overnemen en doorontwikkelen.

Wat zijn de voordelen van het doorontwikkelen van een app?

De voordelen van het doorontwikkelen van een app hebben in de basis allemaal invloed op besparing van tijd en kosten. Doordat updates en upgrades tijdig worden doorgevoerd, kan een applicatie of website langer gebruikt worden. Goed onderhoud zorgt er namelijk voor dat de applicatie of website technisch op orde blijft en dus goed (genoeg) blijft presteren. Dit betekent automatisch dat de applicatie langer meegaat en dus minder snel aan vervanging toe is. Ook de eventuele nieuwe features kunnen dan in de huidige applicatie ondergebracht worden, zodat deze ook voor de eindgebruikers relevant en gebruiksvriendelijk blijft.

Kan ik mijn app laten doorontwikkelen bij een andere developer?

Het antwoord op deze vraag is in de basis ‘ja’. Een andere leverancier kan zeker verder doorontwikkelen aan een bestaande applicatie. Uiteraard spelen verschillende facetten hierbij wel een rol. Een van deze zaken is bijvoorbeeld het framework van de bestaande app. Niet iedere leverancier kan doorontwikkelen met alle soorten frameworks/code. Verder spelen ook zaken als kwaliteit van de code hierin een rol, het is simpelweg niet altijd wenselijk om door te ontwikkelen aan een bestaande applicatie. We adviseren daarom altijd over het juist inzetten van technologie en voorzien u van een passend voorstel voor uw situatie.

Meer weten?

Sander de Koeijer

We gaan graag met u in gesprek! Telefonisch, via e-mail, via een video-call of gewoon face-to-face. Bel 088 00 24000 of vul direct het formulier in:

verplicht veld

verplicht veld

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.