Ibuildings kwaliteit in de basis

Een goede fundering van uw applicatie, bepaalt in de basis al de kwaliteit van uw product. Voordat er gestart wordt met het ontwikkelen, wordt er nagedacht over voorwaarden, mogelijkheden, specificaties en wensen ten aanzien van de applicatie. Daar spelen diverse vraagstukken een rol. Worden er bijvoorbeeld koppelingen gelegd met informatiesystemen? Of dient de applicatie in de toekomst nog verder ontwikkeld te worden? Ervaring leert ons dat vooraf stilstaan bij de toekomst van uw applicatie, zich altijd terug betaald.

Gericht op uw business

Uw applicatie architectuur bestaat uit de gehele samenhang van applicaties en informatiesystemen binnen uw organisatie. Dit bestaat vanzelfsprekend uit alle operationele applicaties, maar ook koppelingen en verbindingen met interne of externe systemen vallen hieronder. Deze systemen en applicaties vormen samen het huidige applicatielandschap van uw business en dragen bij aan het ondersteunen van uw bedrijfsprocessen.

Toekomstbestendig

Om de applicatie architectuur toekomstbestendig en specifiek voor uw business in te richten, wordt er eerst een uitgebreide analyse gedaan. Uw applicatie architect kijkt hierin naar de informatiestromen, specificaties en mogelijkheden die er zijn. Vervolgens wordt er op basis van deze resultaten een ontwerp voor u gemaakt, wat dient als ‘bouwtekening’ voor de applicatie.

In dit ontwerp wordt rekening gehouden met de business architectuur en wordt een passende keuze gemaakt: Is een traditionele architectuur voldoende, moet er gedacht worden aan een Service Oriented Architecture (SOA) met bijvoorbeeld een losse API en verschillende clients? Of is een meer enterprise architectuur, zoals een microservices architectuur beter passend, waarbij een verregaande loose coupling, met bijbehorende voordelen, van belang is?

De applicatie architectuur is de leidraad voor het laten bouwen van uw product. Een kwalitatief goede app ontwerpen, gaat namelijk hand in hand met een stabiele applicatie architectuur. Voorafgaand aan het ontwikkeltraject, zorgen onze software-architecten dat bovenstaand traject gedegen uitgevoerd wordt. Heeft u al een app laten ontwerpen, maar loopt u daar tegen problemen aan? U kunt bij ons ook terecht voor een architectuur audit, zodat wij u kunnen voorzien van advies over de onderhoudbaarheid, kwaliteit en geschiktheid van uw applicatie.

Een stabiele fundering voor uw applicatielandschap

Een goede fundering is essentieel. Het bepaalt namelijk de veiligheid, stabiliteit en flexibiliteit van uw gehele applicatielandschap. De beslissingen die bij het ontwerpen van de app architectuur worden gemaakt, zijn namelijk niet zo eenvoudig meer terug te draaien. Er zijn veel directe en indirecte gevolgen voor uw business, als de software-architectuur te wensen overlaat. Denk hierbij aan:

  • Instabiliteit of zelfs downtime bij het uitrollen van nieuwe releases.
  • Performance problemen en time-outs in de applicatie.
  • Slechte beheersing van het (her)ontwikkelingsproces.
  • Terugkerende bugs en issues in de applicatie.

Bovenstaande gevolgen kunnen voorkomen worden door vooraf stil te staan bij uw de gewenste applicatie architectuur en de uiteindelijke applicatie ontwerpen. Toch betekent dit niet dat de applicatie architectuur en het applicatielandschap van uw business nooit meer geëvalueerd dienen te worden.

Naarmate een business groeit en de ontwikkeling van uw applicaties vordert, is het verstandig opnieuw te kijken of de applicatiearchitectuur nog aansluit. Aanpassen aan deze veranderende omstandigheden, past ook naadloos binnen ons agile ontwikkelingsproces.

Ervaring & Expertise

Met het oog op de toekomst van uw business zijn onze software architecten gespecialiseerd in het ontwerpen van een robuuste applicatie architectuur. In de basis starten wij al met kwaliteit en voorzien de ideale fundering voor uw bedrijfskritische bedrijfsapplicaties (of web app en mobiele apps).Onze ervaring en expertise op het gebied van software development, zetten wij in voor de meest uitdagende opdrachtgevers en uiteenlopende producten. Benieuwd naar welke van onze diensten wij voor uw bedrijf kunnen leveren? Neem contact met ons op.

Wat is een applicatie architectuur?

De applicatie architectuur bestaat uit de gehele samenhang van applicaties en informatiesystemen binnen een organisatie. Het gaat hier dus om alle operationele applicaties, maar ook om API koppelingen en verbindingen met interne of externe systemen.

Waarom is een stabiele applicatie architectuur zo van belang?

Er zijn veel directe, maar ook indirecte gevolgen voor uw business als de applicatie architectuur te wensen overlaat. Denk hierbij aan instabiliteit of zelfs downtime van de applicatie, performance issues en terugkerende bugs. Ook indirecte gevolgen kunnen hier een rol spelen, zoals bijvoorbeeld de slechte beheersing van het (her)ontwikkelingsproces.

Meer weten?

Sander de Koeijer

We gaan graag met u in gesprek! Telefonisch, via e-mail, via een video-call of gewoon face-to-face. Bel 088 00 24000 of vul direct het formulier in:

verplicht veld

verplicht veld

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.