Een belangrijk onderdeel van de visuele communicatie van uw bedrijf of organisatie bestaat uit een aantrekkelijk grafisch design van uw online product of dienst. Een graphic design is de vertaling van datgene wat u wilt communiceren naar uw doelgroep door middel van tekst en beeld.

Tegenwoordig is men erg visueel ingesteld, waardoor illustraties, iconen, kleuren en typografie essentiële onderdelen zijn geworden voor de visualisatie van uw merk. Zij dragen bij aan de boodschap, het gevoel en de ervaring die uw doelgroep heeft bij het gebruik van uw website, webapplicatie of mobiele app.

Van concept naar visualisatie

Om tot een krachtig en effectief grafisch design te komen, gaat er een traject vooraf om een zo goed mogelijk design op te leveren (ook wel design thinking genoemd). Er dient eerst een strategie en concept te zijn ontwikkeld, welke getoetst en goedgekeurd zijn. Pas daarna kan er een visuele invulling gegeven worden aan het ontwerp. Op basis van onderstaand proces gaan we aan de slag om het best mogelijke ontwerp voor u te ontwikkelen:

1. Functioneel Ontwerp Applicatie

Een goed product start altijd met een doordacht concept. In deze fase toetsen we de gebruikersbehoefte en stellen we samen met u een eerste concept op van het online product. Dit wordt ook wel Product Design genoemd en heeft als doel richting te geven aan het idee, zodat hetgeen wat ontwikkeld wordt ook echt aansluit bij uw bedrijf en doelgroep.

2. UX Design & Service Design

Op basis van het functioneel ontwerp, wordt er een eerste ontwerp gemaakt. De focus ligt hier volledig op de user experiences en inrichting van het product of de dienst. De uitwerking hiervan, is het UX Design of Service Design. Voor UX Designers ligt de focus op de gebruikservaring van een specifiek online product, waar bij service design de focus ligt op de gehele online dienstverlening. Dit uit zich in wireframes, lay out en prototypes (ook wel application prototyping genoemd) die de basis leggen voor een het grafisch design.

3. Grafisch Design

Voor een grafisch ontwerper is het van belang om design research uit te voeren om vervolgens de juiste visuele vormgeving te ontwerpen. Op basis van de wireframes en prototypes die zijn opgesteld, wordt er vervolgens een passende grafische vormgeving opgesteld op basis van uw huisstijl of de afgesproken richtlijnen.

Webdesign agency

Als uw grafisch design bureau helpen wij u bij het opstellen van betekenisvolle designs voor web en mobile. De kracht van een goed uitgewerkt concept met een aantrekkelijk en modern visueel ontwerp, daar geloven wij in. Wij leveren full service van het idee tot concept naar de uiteindelijke visualisatie.

Wij hanteren een ‘first time right’ principe, waarin wij nauw samenwerken met onze opdrachtgever. Zo komen domeinexpertise, (technische) know-how en procesbegeleiding bij elkaar, tot een succesvol eindresultaat.

Welke dingen spelen een rol voor het ontwikkelen van een goed grafisch design?

Bij een geslaagd design zijn natuurlijk onderdelen als uitlijnen, kleuren combineren, typografie en harmonie tussen alle elementen van belang. Dit is een kwestie van ervaring en het inzetten van de juiste tooling. Om een goed grafisch design om te stelen, dient de boodschap van het online product centraal te staan. Een design hoort namelijk niet alleen er aantrekkelijk uit te zien, het dient ook functioneel te zijn. Om een goed grafisch design op te stellen, is design research uitvoeren noodzakelijk. Wat spreekt de doelgroep aan? Wat past bij de identiteit van de opdrachtgever? Nadat er antwoorden op dergelijke vraagstukken gevormd zijn, kan de grafisch vormgever aan de slag met de creatieve invulling van het grafisch design.

Wat kunt u van ons verwachten als grafisch ontwerper van uw online product?

Ibuildings staat voor een ‘first-time-right’ aanpak. Uit ervaring weten we dat tijd investeren in gedegen onderzoek, zichzelf weer terugbetaald. Wij gaan daarom voordat we starten met het uitwerken van een grafisch design, eerst op onderzoek uit. Wat zijn de gebruikersbehoeften? Wat zijn de doelstellingen van het product en hoe draagt visuele communicatie hierbij aan? Met de kennis die we opdoen in het voortraject, kunnen we een design opstellen wat direct aansluit bij uw wensen en behoeften.

Meer weten over wat Ibuildings kan betekenen als uw grafisch ontwerpbureau?

Sander de Koeijer

We gaan graag met u in gesprek! Telefonisch, via e-mail, via een video-call of gewoon face-to-face. Bel 088 00 24000 of vul direct het formulier in:

verplicht veld

verplicht veld

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.