Heeft u hulp nodig bij een lastig probleem? Of misschien wat deskundig advies? Wij bieden adviesdiensten op uurbasis door ervaren professionals die problemen efficiënt kunnen oplossen, een extern perspectief kunnen bieden en een luisterend oor kunnen bieden.

Misschien bent u tevreden met uw website of webapplicatie, maar laadt hij traag en is het bouncepercentage hoog. U beschikt over uw eigen ontwikkelingsteam, maar zij kunnen de oorzaak van het probleem niet achterhalen. In zo’n geval hoeft u niet iemand in te huren of een project op te zetten, maar hebt u wel snel een oplossing nodig.

Kan uw website sneller? Is uw site toegankelijk? Hoe weet u dat u een geweldige ervaring biedt aan uw gebruikers? Misschien hebt u een User Experience expert nodig om uw site door te lichten, uw klanten te interviewen en een lijst met aanbevelingen op te stellen die uw team kan implementeren.

Een externe consultant kan u helpen gaten in uw kennis op te vullen door uw veronderstellingen uit te dagen, problemen te identificeren en verbeterpunten aan te geven. U krijgt uitgebreide feedback over de manieren waarop uw digitale product kan worden verbeterd.

Development Strategie

Met de uitzondering van greenfield startups zien we een breed landschap van bestaande webapplicaties, die door de jaren heen zijn ontwikkeld. Deze lopen vaak achter op de veranderende eisen die de eigen business stelt. En de eisen van de nieuwe generatie gebruikers die met moderne mobiele devices een snellere, intuïtieve en gebruiksvriendelijke applicatie verwachten.

Van oud naar nieuw, maar hoe?

De weg van oud naar nieuw is echter een van de grootste uitdagingen voor elke organisatie die geconfronteerd wordt met legacy maatwerk applicaties. Ibuildings heeft hiervoor door de jaren heen succesvolle ontwikkelings- en migratiestrategieën ontwikkeld.
Wij helpen organisaties met het bepalen van de juiste strategie tot en met de complete uitvoering van ontwikkelings- en migratietrajecten. Via een transparant, no nonsense proces voegen wij ervaring, expertise en executiekracht toe om samen door de zure appel te bijten.

Applicatie Audits

Wij helpen bedrijven en organisaties met diepgaande architectuur, performance en security audits van hun webapplicaties. Als iets niet goed zit of beter kan, doen wij concrete aanbevelingen. En indien gewenst helpen wij mee met implementeren of coachen van developers die ermee aan de slag gaan.

Performance Audit

Met een performance audit analyseren wij bottlenecks en geven praktische en pragmatische aanbevelingen om de huidige applicatie aan te passen, om zo maximale prestaties te leveren.
Dit doen we voor zowel back-end API’s, databases, koppelingen met (langzame) externe systemen en Apache/NGINX optimalisatie. Maar ook voor front-end interfaces zoals: SPA’s, caching mechanismen, HTTP/CSS/JS optimalisatie.

Architectuur Audit

Een architectuur audit is gericht op het analyseren van de onderhoudbaarheid, kwaliteit en geschiktheid van een applicatie, ten opzichte van uw huidige en toekomstige verwachtingen.
Wij analyseren de overall architectuur van de applicatie: het data-model, het object-model en de bestanden-structuur. Wordt het framework optimaal ingezet? We evalueren de implementatie van de toegepaste design-patterns (zoals MVC) en zetten alles af tegen de eisen die van buitenaf aan de applicatie gesteld worden. Dit levert cruciaal inzicht op in de toekomstvastheid van de applicatie en geeft een glasheldere richting aan de doorontwikkeling.

Security Audit

Onze security audits zijn erop gericht om ontwikkelteams op een praktische en pragmatische manier actuele problemen te laten oplossen.
Daarnaast - en vaak veel belangrijker - brengen we kennis en inzicht over wat wij noemen ‘het security denken’. Essentieel voor elke ontwikkelaar om ook na een security audit de applicatie op een veilige manier uit te breiden of aan te passen.

Meer weten?

We gaan graag met u in gesprek! Telefonisch, via e-mail of met een veilige video-call. Bel 088 00 24000 of vul direct het formulier in:

verplicht veld

verplicht veld

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.